Битката за US Конгреса предстои след денБайдън и Обама заедно

...
 Битката за US Конгреса предстои след денБайдън и Обама заедно
Коментари Харесай

Тръмп призова за „червена вълна“ на изборите в САЩ

 
Битката за US Конгреса следва след ден
Байдън и Обама дружно на протест във Филаделфия

 

Всички водачи молиха да се гласоподава

Предишният американски президент Доналд Тръмп прикани за “огромна вълна ” републикански гласове на междинните избори в Съединени американски щати на 8 ноември, с цел да бъде отвоюван Конгресът от демократите на президента Джо Байдън, съобщи Агенция Франс Прес.

На предизборна демонстрация в североизточния щат Пенсилвания, който ще е от решаващо значение за изхода от вота във вторник, милиардерът, който не крие желанието си да се кандидатира през 2024 година, съобщи пред симпатизантите си: “Ако желаете да сложите завършек на заличаването на нашата страна и да спасите американската фантазия, тогава във вторник би трябвало да гласувате за републиканците, с цел да има голяма алена вълна ”. Червеното е цветът на неговата консервативна партия.

“Ако желаете сигурност и сигурност за вашето семейство, би трябвало да гласувате за отстраняването на всеки един демократ ”, отсече Тръмп.

Междинните избори във вторник ще дефинират контрола над US Конгреса. Гласува се всичките 435 места в Камарата на представителите и за 35 в Сената (виж графиката - бел. ред.). Демократите сега държат и двете камари на Конгреса, само че се чака те да изгубят долната камара и са в оспорвана борба за надзор над Сената, съгласно изследвания.

През 2016 година успеха на Тръмп в Пенсилвания му оказа помощ да завоюва Белия дом. През 2020 година демократите си върнаха Пенсилвания, когато Джо Байдън завоюва родния си щат на президентския избор с разлика от по-малко от 2%.

Сега в щата е съвсем изравнена поддръжката за претендента на Демократическата партия за Сената Джон Фетерман (53 г.) е за републиканеца Мехмет Оз (62 г.).

Паралелно с митинга на републиканците с присъединяване на Тръмп, демократите организираха своя колекция във Филаделфия, в която участваха двама президенти - Байдън и Барак Обама.

“Това ще е решителен миг за бъдещето на американската народна власт ”, сподели Байдън във връзка идния избор.

“Демокрацията е безусловно върху изборната бюлетина. Това е решителен миг за нацията и ние всички би трябвало да приказваме с един глас ”, сподели водачът на демократите във Филаделфия.

“Истината и обстоятелствата, логиката и разсъдъкът и главното благовъзпитание са в бюлетината. Самата народна власт е в бюлетината - залозите са високи ”, съобщи Обама в речта си след тази на Байдън.

Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР